Holistisch Binnenveld Voedingscoach
Holistisch Binnenveld Voedingscoach

Eating well is a form of Self-Respect

Essentiële vetzuren

29 november 2022

Een aantal vetzuren zijn essentieel voor ons lichaam. Ze zijn essentieel, omdat ons lichaam niet in staat is om deze vetzuren zelf aan te maken en het daarom afhankelijk is om dit uit voeding te halen. Van deze vetzuren komen we Omega 3 DHA en EPA uit vette vis vaak tekort.

Wanneer eet je voldoende?

Lief zijn voor je lever

25 oktober 2022

De lever is jouw belangrijkste orgaan waar alle stoffen die het lichaam niet kan gebruiken verwerkt worden om vervolgens je lichaam te kunnen verlaten. Ook via de darmen, de nieren, de longen en huid worden deze “toxische” stoffen uitgescheiden.
De lever kan flink onder druk komen te staan, als er teveel en te langdurig toxische stoffen verwerkt moeten worden. Dit laat zich zien in aanblijvende vermoeidheid, jeuk, minder energie om dingen te ondernemen, wakker worden tussen 01.00-03.00 uur, voeding die zwaar valt.

 Waardoor wordt de lever belast? 

EIEREN; een super eiwitbron met diverse mooie voedingsstoffen kopie

12 augustus 2021

Een ei is een zeer goede eiwitbron. Eieren zijn de meest volwaardige eiwitbron die er is, omdat een ei alle aminozuren bevat die we dagelijks nodig hebben.
Aminozuren zijn de kleine bouwstenen waar eiwitten van gemaakt worden. Er zijn er 22, waarvan er 9 essentieel zijn. Dat betekent dat we die in ons lichaam niet zelf kunnen maken én dus dagelijks binnen moeten krijgen. Een ei is daarvoor de meest volwaardige bron.
Een ei bevat daarnaast...

Lokale Honing - goed voor je gezondheid!

22 Juni 2021

Honing is een prachtig natuurproduct geproduceerd door bijen met behulp van nectar. Een deel van de honing gebruikt de bij zelf voor zijn energie. De rest wordt opgeslagen in een honingraat. In deze raten worden door jonge werkbijen enzymen toegevoegd. De imker haalt deze honing vervolgens uit de honingraten voor onze consumptie.

© 2021 Holistisch Binnenveld 

Aanmelden nieuwsbrief
Contact

Holistisch binnenveld
Egelsteeg 8
6708 PL Wageningen

Telefoon 06 36 285 654
info@holistischbinnenveld.nl
www.holistischbinnenveld.nl