Holistisch Binnenveld Voedingscoach
Holistisch Binnenveld Voedingscoach
Voedingspatroon bij hooikoorts

Hooikoorts heeft een relatie met jouw voedingspatroon

Wist je dat hooikoorts ontstaat door een verkeerd voedingspatroon en je dit zelf kunt herstellen?

Als je hooikoorts hebt, reageren de slijmvliezen van je neus, keel en ogen allergisch op de pollen van grassen, bomen of bloemen. Je lichaam maakt antistoffen aan tegen de pollen en zo ontstaan klachten.

De onderliggende oorzaak op het ontstaan van hooikoorts is een beschadiging van je slijmvliezen. Door langdurig gebruik van niet optimale voeding komt je lichaam voedingsstoffen tekort en kan het slijmvlies niet goed meer onderhouden worden. Zo ontstaan er verstoringen in je verteringsproces en raken je slijmvliezen steeds verder beschadigd.

Het slijmvlies zit op veel plekken in je lichaam en kan dan op al die plekken voor problemen zorgen. Bij hooikoorts zijn de slijmvliezen van neus, keel, ogen niet optimaal.

Maar ook je darmslijmvliezen zijn dan aangetast, waardoor hooikoorts vaak samengaat met voedselallergieën, vermoeidheid en een verminderde opname van voedingsstoffen.

Hooikoorts kan goed hersteld worden met een tijdelijk “slijmvlies opbouwend” voedingsadvies, aangevuld met ondersteunende supplementen.

Groot bijkomend voordeel is dat dit je hele gezondheid en vitaliteit ten goede gaat komen, je meer energie zult ervaren en evt. andere (vaak vage) klachten ziet verdwijnen.

Wil je hier meer over weten of direct actie ondernemen? Neem dan contact met me op

Jouw voedingscoach

© 2023 Holistisch Binnenveld