Holistisch Binnenveld Voedingscoach
Holistisch Binnenveld Voedingscoach

Diabetes type 2 - Keer het om met voeding & leefstijl

Diabetes staat in de top 3 van de meest voorkomende chronische ziektes in Nederland en wordt gezien als een welvaartsziekte. Bij diabetes (suikerziekte) kan het lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer regelen. Deze regulatie van de bloedsuiker dient heel precies te gebeuren voor een optimale werking van alle lichaamsprocessen.

Ongezonde voeding, overgewicht, weinig bewegen en roken werken diabetes type 2 in de hand. Het duurt echter vaak jaren voordat deze ziekte ontstaat. Vandaar dat ook wel de naam “ouderdomsziekte” gebruikt werd.

Diabetes heeft op zichzelf al grote impact op het dagelijks leven van iemand. Echter kan type 2 ook bijdragen aan vermindering van geheugen en risico’s op alzheimer, hoge bloeddruk, hart & vaatziekten, aandoeningen aan voeten of ogen, nieren en sleept zo diverse andere problemen achter zich aan. Het systeem raakt steeds verder in de problemen.

Gelukkig is Inmiddels bekend (met wetenschappelijke onderbouwing) dat in meer dan 80% van de gevallen, diabetes type 2 omgekeerd kan worden. Dit betekent vermindering van medicatie of dat helemaal geen medicatie meer nodig is om de bloedsuikerspiegel op peil te houden. Dit kan bereikt worden door anders te gaan eten en te kijken naar je leefstijl.

Door te werken met een heel specifiek gericht voedingsplan, ondersteuning van supplementen én aanpassingen, meer bewegen, zijn binnen 2 maanden de eerste resultaten te bereiken is mijn ervaring. Verandering van leefstijl vraagt tijd en focus; je bent bezig om je oude ongezonde gewoontes stap voor stap aan te pakken.

Mensen voelen zich al snel fitter, slapen beter en ook mentaal verandert er veel.

Groot bijkomend voordeel is dat dit nieuwe voedingspatroon de algehele gezondheid verbetert en blijvend ondersteunt, waarmee veel andere (kleine) klachten ook verdwijnen.

Jouw voedingscoach

© 2023 Holistisch Binnenveld