Holistisch Binnenveld Voedingscoach
Holistisch Binnenveld Voedingscoach

Love yourself enough to live a healthy lifestyle

Paketten

Pakket 1: "Persoonlijke voedingscheck"

Aan de hand van jouw huidige voedingspatroon en wensen wordt een bij jouw passend voedingsplan & leefstijladvies voor je samengesteld, inclusief recepten & menuvoorbeelden.
Met dit plan kun jij zelfstandig aan de slag om je voedingspatroon te optimaliseren en gezondheid te ondersteunen. 

Pakket 2:  Coaching "de nieuwe balans"

Je zit niet optimaal in je vel, hebt een aantal klachten en krijgt daar geen duidelijkheid over, ook niet bij een (huis)arts. Voor mij zijn dit signalen die je lichaam je geeft dat je uit balans bent.
Aan de hand van een uitgebreide intake, het bijhouden van je huidige menu en testen, starten we de coaching om jouw gezondheid aan te pakken. Vaak zijn er met een aantal aanpassingen in je voedingspatroon, ondersteunt met supplementen snel verbeteringen te realiseren.

Pakket 3: Coaching "vind je gezondheid terug" 

Je ervaart serieuze gezondheidsklachten of hebt een ziekte en hebt daar mogelijk ook medicatie voor. Veel klachten en ziektes vinden hun oorzaak in voeding en leefstijl. Er zijn veel verbeteringen en herstel te realiseren als je daarmee aan de slag gaat. 
We gaan stap voor stap in 3 fases aan de slag met jouw situatie. Al snel zul je de eerste resultaten ervaren. 
Met name diabetes II is een ziekte die door voeding en leefstijl volledig herstelt kan worden. Dit pakket is ook geschikt voor o.a.: Hoge bloeddruk, schildklierproblemen, obesitas, metabool syndroom, huidklachten, astma, reuma, burn-out, depressie, candida, etc.

Pakket 4: EMB bloedtest

Heb jij altijd al een bloedonderzoek willen doen om te kijken of je ergens een tekort aan hebt (vitamines, mineralen)?
Loop je al lange tijd met (vage) klachten maar weet je niet waar dit vandaan komt? Ben je moe, futloos, weinig zin om dingen te ondernemen, slaap je slecht, vergeet je van alles en/of heb je last van je darmen?
Dan kan een Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) de oplossing zijn!  Dit is een test die verschillende verstoringen/problemen in het lichaam kan aantonen.

Zonder bloed geen leven
Door onze bloedvaten stroomt dagelijks heel veel bloed met een waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan véél meer informatie gehaald worden! Een geheel andere - holistische - benadering van een bloedonderzoek kan belastingen én energetische belastingen aantonen.
De EMB test kan dit. Er wordt door middel van bioresonantie gekeken naar o.a. de volgende verstoringen in een lichaam:

 • Vrije radicaal belasting
 • Leverbelasting
 • Darmwerking
 • Parasiet- en schimmelbelasting (geven darmklachten)
 • pH balans (zuurtegraad van je lichaam).
 • B12 status ín de cel (wordt B12 wel echt opgenomen)
 • Tekorten aan vitamines & mineralen
 • Toxische belasten (teveel afvalstoffen in je lichaam)
 • Virale belasting (restjes van een doorgemaakt virus wat nog zorgt voor vermoeidheid. Zie je heel veel bij bv. Pfeiffer)
 • Bacteriële belasting
 • Hormonen: totale Hormonale disbalans/ cortisol/oestrogeendominantie/ progesteron deficiëntie/ insuline resistentie/ Oestrogeen tekort.
 • Neurotransmitters; GABA, serotonine, acetylcholine en dopamine
 • Acupuntuur meridianen
 • Vetzurenbalans; omega 3: omega 6
 • Energetische intoleranties: E621/ Exofinenbelasting/ Fructose/Gluten/ Kippenei/Lactose/Soja/Suiker/Tarwe/Varkensvlees/Zuivel geit/Zuivel koe

Tevens worden er ook reguliere meetmethodes gebruikt voor de bepaling van:

 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoglobine (Hb, ijzer) en Hematocriet (Ht)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV) en Concentration (MCHC)

Doel:
Het inzichtelijk maken welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan de klachten of gewoon als een algehele gezondheidscheck.

Hoe gaat de EMB test in zijn werk?
Met een hele kleine prikpen neem ik wat druppels bloed af uit je vinger. Deze afname is snel gedaan.  Je voelt er weinig van. Het bloed wordt vervolgens naar een laboratorium gestuurd die alles onderzoekt en analyseert. Over het algemeen is binnen 2 weken de uitslag bekend en hebben we een vervolgconsult op de planning staan, om de uitslag van de test te bespreken en het plan van aanpak door te nemen. Let op: deze bloedtest is geen vervanging van medisch advies van je huisarts.

Pakket 5: "Keer Diabetes type 2 om"

Door gezonder te gaan eten volgens een specifiek programma, te bewegen en af te vallen kun je bereiken dat het lichaam weer beter reageert op insuline. De bloedsuiker wordt dan lager en stabieler. Door deze leefstlijlaanpassingen lukt het bij veel mensen om te stoppen met insuline of zelfs te stoppen met medicijnen.

Pakket 6: Coaching "Keto-detox kuur"

Als gecertificeerd keto-detox coach begeleid ik je tijdens een korte, intensieve én voor jou persoonlijke kuur van ca. 3 weken in het ontgiften en afvallen. De ontgifting is zeer geschikt voor mensen waarbij afvallen niet meer lukt.  In onze tijd hebben talloze mensen te kampen met de gevolgen van een grote toxische belasting door verkeerde voeding, chemische- en fysische vervuiling en stress, met als gevolg overgewicht en chronische ziekten (zoals insuline resistentie, leververvetting). 

Keto-Detox combineert de klassieke detoxkuur met het bereiken van ketose, waarbij het lichaam overschakelt op vetverbranding. Alleen op deze manier kan vetweefsel ‘geschoond’ en afgebroken worden en kunnen de vrijgekomen toxinen en stressoren effectief ontgift en uitgescheiden worden. 

De kuur kan ook heel goed ingericht worden voor vegetariërs / veganisten

© 2021 Holistisch Binnenveld 

Aanmelden nieuwsbrief
Contact

Holistisch binnenveld
Egelsteeg 8
6708 PL Wageningen

Telefoon 06 36 285 654
info@holistischbinnenveld.nl
www.holistischbinnenveld.nl